145 év Bing - 85 év BING motor alkatrészek és rendszerek

  1866-ban a Bing testvérek háztartási készülékek fémtermékeit gyártó vállalatot alapítottak, ami később a világ legnagyobb játékcégévé vált.
  1926 Fritz Hintermayr, aki sokéves tapasztalattal rendelkezett a Mars és a Zündappnál betöltött munkaköreiből adódóan, szabadúszóvá vált, és a motorkerékpár-alkatrészek forgalmazásával kezdett foglalkozni.
  Az 1930-as években a Hintermayr megvásárolta a BING márkát és a gázvízmelegítő gyártó konglomerátumot a BING-től, ami nem élte túl a világgazdasági válságot. Fritz Hintermayr már 1933-ban megnyerte az Erich & Graetz porlasztó-fejlesztőjét, és együttesen fejlesztették ki a „BING porlasztót”. Ezen motor alkatrészek gyártása a múlt század végéig hangsúlyos volt a vállalatnál.
  Az elmúlt évtizedekben a BING számos társaságot felvásárolt, úgymint Erichre és Gratzre, Fischer-Amalra, Pallasra és az FHN Encarwi Soldery.
  2001-ben a DANA társaságtól megszerezte a SU Automotive (korábban Skinner Union) fojtószelep és szivattyú előállításához szükséges eszközöket, amit több mint 30 kamionnal szállították Birminghamből (Anglia) Nürnbergbe.
  2004-ben 100% leányvállalatot alapítottunk – a BING Power Origin-t Magyarországon. Az új vállalat további új termékeket adott a jelenlegi profilunkhoz.
  Szeretnék köszönetet mondani alkalmazottak generációinak, valamint ügyfeleinknek és beszállítóinknak, akik hozzájárultak a magas műszaki színvonalhoz, a magas minőségünkhöz és a hírnevünkhöz. Külön említést érdemel a munkavállalók tanácsával folytatott jó együttműködés.
  A BING ebben az időszakban tapasztalt emelkedéseket és bukásokat is, de mindezek után magabiztosan nézhet a jövőbe. Ezt nem lehet magától értetődőnek tekinteni a nürnbergi székhellyel rendelkező társaságok számára. Nürnberg mint ipari telephely évek óta mélyreható szerkezetátalakítási folyamaton megy keresztül. Ugyanez vonatkozik a legtöbb fontos vevőcsoportunkra, a motorkerékpár-iparra, a szabadidő-ipari motorok gyártóira, valamint az autóiparra, amelyekben egyre célirányosabban fókuszálunk. A folyamatos költségnyomás, a globális verseny, sőt a globalizáció általi állandó alkalmazkodás komoly kihívásokat ad a kis- és középvállalatoknak.
  Szeretném, ha a BING összes alkalmazottja, valamint ügyfeleink és beszállítóink folytatnák a partnerséget a sikeres jövő felé. Az én oldalamon minden tőlem telhetőt megteszek, hogy átadjam Önöknek a BING iránti lelkesedést – ami már több mint 38 éve hajt engem.

  Ügyvezető igazgató